tirsdag 15. februar 2011

Colmar!

Lørdag den 12 februar 2011 dro Marius og Henrik, Knoll og Tott til den franske byen Colmar. Colmar ligger i Alsace regionen, og har et innbyggertall på ca. 67 500Colmar ligger helt ved grensen til Frankrike og det har faktisk hvert under Tyskland to ganger tidligere men Frankrike har tatt det tilbake begge gangene, senest i 1945.

Da jeg og min kjære knoll dro bortover hadde vi store forhåpninger om byen for vi hadde hørt mye fint om den og vi ble ikke skuffet i det hele tatt. Det er en fin by, med en fantastisk romantisk/koselig/familiekjær og kulturell gamleby som DERE BARE MÅ OPPLEVE hvis dere er i området rundt Colmar. Etter å ha tatt tog og buss i 1 time og 20 minutter kom vi endelig frem til Colmar. Været var strålende, faktisk så bra at bildene ble dårlige pga sola og tildels et dårlig kamera! hehe

Vi startet med å dra på et museum(!!!) "Unterlinden", som ligger midt i sentrum. Siden både knoll og tott ikke kunne fransk valgte vi IKKE å takke ja til engelsketalende "telefoner" som fortalte oss om hvert enkelt bilde og skulptur osv. Så vi gikk rundt og så mye rart men aner ikke fra verken når eller hvor det kom fra, men da var da morro for det! :)

                                      Fikk sånn nyttårskonserten i Wien følelse når jeg så taket :)

Deretter gikk vi rundt i gamlebyen og drakk... cherry coke som plutselig begge to likte veldig godt den dager!
Men etter en stund så ble vi sultne og vi bestilte mat på en restaurant/stube. Begge to ble våtene både i øynene og munnen da vi bestilte oss double burger, på hjemmelaget hvis men ble rask satt ned på jorda når maten kom! Dette er da double burger og potetmos med bacon! En litt annerledes måte, men det var fryktelig godt og begge to spiste opp maten siden med et smil om munnen. Det var potetmos,bacon og løk i bunnen med da to karbonader oppå der igjen og da litt sånn italienskpastasaus før de avsluttet med ost! Prima, men vi hadde gleda oss til å gape over en svæær mandig burger,men læll..!

Bilder fra gamlebyen:





Den mest kjente beboerne i Colmars historie er nok uten tvil Frederic Bartholdi. Det er han som tegnet "Frihetsgudinnen" som står utenfor New York i USA! Så når vi fant ut at det var en liten kopi av frihetsgudinnen skulle undertegnede av sted for å se denne skjønnheten! Det skulle ta tid, Vi gikk innom turistkontoret på veien for å vite den raskeste veien for på bykartet våres var den ikke merket noe sted for den lå utenfor kartet! Så vi fikk beskjed om åå gå nordover i 10 min, da skulle den stå i en rundkjøring! Vi satte igang vettu og det tok oss en time før vi fant det, vi gikk oss vill :D Men hu dama på turistkontoret skal være glad for at den var stengt da vi kom tilbake for vi eller jeg var meget forbanna, siden det tok 25 min å gå tilbake den veien hu gav oss! Både knoll og tott var uttørstet, men det var verdt bryet. vi løp over rundtkjøringa med to felt, for bildet skulle vi jaggu ta når vi først hadde gått så lenge, så her har dere beviset! :)


 Det var den første ordentlig utflukten her nede i Freiburg, men følg med, det kommer fler!

Her har dere en fransk slager:

Franske Nasjonalsangen - La Marsiellaise
http://www.youtube.com/watch?v=FEOKUlnMcE0

AU REVOIR!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar