torsdag 17. mars 2011

Bursdagsfeiring!!

Hei igjen kjære lesere. Det er en stund siden sist jeg har blogget men det har sine naturlige forklaringer! Rainer er borte på ferie i to uker i Italia til sin familie, så Freiburgmalern er alene i leiligheten, og ja den står fortsatt. Problemet som da har oppstått er at internettet hjemme hos Rainer har "problemer med seg sjæl" så jeg har ikke vært på nett på over en uke. Men igår gikk jeg bort til naboen for å spørre om hun kunne hjelpe meg, men hun fikk heller ikke til nettet til Mr. Kollhof! Men hun var så snill å lot meg få låne hennes imens så nå har jeg nett og alt er bra igjen.

De siste arbeidsukene har så og si godt i det samme, jobbet med Tony på verkstedet, og på to forskjellige byggeplasser men veldig hyggelige gutter, og jobbene har bestått av sliping og maling, noe Freiburgmalern har blitt ekspert på her nede, ihvertfall sliping av karmer og vinduer ;)

Helga den 4-6 mars var det mye liv i Freiburg. For mandag den 7 mars var det Rosenmontag og kvelden blir kalt Fachtnacht. Hele helga var det fullt av salgsboder og diverse spillemenn og ablegøyer i Freiburgs gater for denne helga er bare fest og morro for alle tyskere. Været var med oss så det var godt og varmt, rundt 15 grader. Rosenmontag er en rød-dag i Tyskland, alle har fri, akkurat som 17 mai. Da samles befolkningen i sentrum av Freiburg hvor det er et tog som går hvert år på denne dagen. Det er et karnevalstog som varer i flere timer, det er ikke et tog for alle og en hver men bare for folk som er med i spesielle grupper eller sekter eller noe sånt i den duren der, for alle er små gjenger med forskjellige drakter og masker.


Som dere ser det ikke vanlige enkle "harrye" drakter folk går med! Dette er seriøse greier hvor folk har treutskjærte masker, og alle gjengen har sin eget "ansikt" på masken. De går rundt og sier no som på norsk blir "Narriiii", da skal publikum si "Narråååå". Det er visstnok noe med å skremme vekk hekser og narrer og sånne ting! Det er veldig populært for små barn for de skriker narrååå for full hals og noen til de blir grønne i tryne. De er sikkert livredde for å få hekser på besøk, eller så var det kanskje no feil med alle de 3-4 brusene og 5-6 sukkerspinnene de hadde hatt i seg før toget begynte! hvem vet!

På kvelden er det full fest, og mange mange har fri på tirsdagen for å da feire "fastnacht". Det er da siste kvelden som folk kan drikke og spise hele tiden, for det er fastenatten! Noe lignende vi har i Norge med fastelaven! Bare at her nede er det mye mye større. En fin opplevelse, selv om det var kjett å stå i 2-3 timer og se folk gå forbi, men det er nå vi er her, så vi må oppleve det som kan oppleves før det er forsent!




Torsdagen etter, den 10 mars kom det 4 kompiser av meg til Freiburg for å hilse på og for feire at Freiburgmalern fyllte 24 år fredag den 11 mars! De besøkende var Paal Morten Lunaas, Sigurd Plassen, Per Erik Mæhlum og Tord Nordahl! Det var tidenes bursdagsgave og den helga kommer jeg aldri til å glemme. Malern fant frem guideinstinktene sine og guidet turistene gjennom Freiburg og dens historie! Det var obligatorisk at guidingen både fredag og lørdag endte hvor de serverte brusen Ganter! :) Feiringen ble vellykket og alle gutta, inkludert meg har mange fine minner som vi kommer til å snakke om for alltid! Han var også så heldig at han pakket baggen og dro på hotell sammen med guttene og delte rom og seng med Per Erik Mæhlum og Tord Nordahl. Det hørtes skikkelig homo ut, men ingen fare, jeg brukte sovepose, så det ikke skulle bli no forvirringer eller feilgrep de få timene vi sov! Det er viktig å kle seg godt når man skal på guttetur! :) Søndag tilbrakte vi i den lille tyske byen Titisee, hvor vi dro på et badeparadis for å samle kreftene igjen etter en helg med bursdagsfeiring, sightsing og shopping! Takk for besøket gutter! :)
Fra venstre; Per Erik, Sigurd, Malern, Tord og Paal Morten

Ellers er det vel ikke så mye å si, har fulgt med på ski-VM så godt jeg kunne og fikk jo med meg både 30 km damer og 50 km menn og stafettherrer.målgang så er godt fornøyd med det! Ellers skal skal Marius og jeg, knoll og tott, dum og dummere, helan og halvan, Timon og Pumba, ut på Europa-tur. Vi reiser fredag 25 mars og kommer hjem til Freiburg 3 april. Det gleder vi oss enormt til, og  vi har allerede lagt en del planer som dere også selvfølgelig skal få oppleve med oss. Det blir blant annet turer til Østerrike, Sveits, Liechtenstein, Bayern og muligens vi er så heldige og får tak i billetter til håndballkamp i Köln 26 mars, hvor søskenbarnet mitt Lars Nordberg skal spille kvartfinale i cupvinnercupen mot Gummersbach. Så følg med! :)

Lite musikk i det siste men får slenge på noen Deutsche schlagers og noen Scooter-traller som plaster på såret. Denne uka skal jeg finne noen seriøse bra sangen og ikke bare tull! :)

Scooter - How Much Is The Fish

Scooter - Faster Harder Scooter

Lena -Taken By A Stranger

Alphaville - Forever Young

Blümchen - Heut Ist Mein Tag




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar